HTML

...viharon innen

Üdv néked eltévedt szörfös! Mi itten elmélkedünk és boncolgatunk mindenfélét az élettel és magunkkal kapcsolatban. Pedig nem vagyunk sem bölcsészek, sem biológusok, hanem csak túl sokat gondolkodunk, túl objektíven, túl racionálisan, túl álmodozva, néha ellentmondásosan, néha ironikusan, néha meg nem is. Amúgy pedig Quimby.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Komment

  • "k" (törölt): naigen, tavalyilyenkor még én is blogoltam, kommenteztem... nálam semmi extra változás a körülmény... (2010.01.04. 12:14) Visszaváltozás
  • kibukott angyal: Az elmúlt hét a családé volt minden(ki) más nélkül. Jó volt! Nem hiányzott se a számítógép, se az ... (2009.12.30. 22:25) Visszaváltozás
  • kibukott angyal: Köszi! Akkor én is ideírom, hogy BUÉK! (2009.12.30. 22:15) Idei utolsó
  • Kamikaze bárány: Reméltem hogy legalább ma leszel... remélem legalább rádiót hallgatsz most, épp egy jó kis éves ös... (2009.12.29. 23:10) Visszaváltozás
  • Kamikaze bárány: Lesz ez még máshogy, lesz ez még jobb is... bár lehet hogy nem olyan formában mint régen, lehet ho... (2009.12.29. 00:12) Visszaváltozás
  • Utolsó 20

Az új megvalósítása

2009.10.02. 17:41 kibukott angyal

Az igazán "hasznos" iwiw adatlapomra a Magamról részre ennyit írtam: new beginning...
Igen, elkezdődött valami új időszámítás. Nem lesz jobb, mint eddig, mondhatnám még rosszabbnak is akár, de persze a dolog csak nézőpont kérdése. Most kell tényleg elköszönnöm a gondtalan gyermekkor világától, és felnőttként (felnőttebbként :)) viselkedni.

Állásom ugye nincs még, de most már nem csak olyat keresek, amilyet szeretnék, hanem minden közgazdász végzettségemnek és képességeimnek megfelelő helyre jelentkeznem kell. Nem a kiteljesedés, kreativitásom szárnyalása vagy egyéb ilyen rózsaszínű eszme a cél, hanem a "dolgozni kell" és a pénz.
Megszorítások lesznek itthon, legalábbis a szülők vállalkozásának kilátástalan helyzete (= teljes vége) erre enged következtetni, még ha apukám nem is mondja. Gondolom egy családfenntartó férfi ezt sosem ismerné el, meghát ő igyekszik előre tekinteni, gondolkodni és cselekedni. Ennek ellenére jól jönne, ha végre én is dolgozhatnék és kereshetnék, de amíg ez nem jön össze, segítek máshogy.
Kis segítség anyukám munkájában és házimunka. Jelenleg ez utóbbi az egyetlen biztos dolog, amit tehetek értük. Nem leszek mondjuk szakács, de ha minden nap kitakarítok itthon valamit és elvégzem a szokásos teendőket, azzal nemcsak terhet veszek le a vállukról, de még kis örömük is lehet benne a munkájuk okozta feszültség és stressz mellett.
Ezt kell most tennem értük, nem pedig napokat elüldögélni a számítógép előtt és sajnáltatni magamat.

Azért üldögélek ám itt is, mert ki is kell ugye írnom magamból ezeket a dolgokat, továbbá állást és párt is keresek. Ja igen, drága iwiwünk "ezt csinálom, amikor dolgozom" rovatába a "kutatok" szót véstem, azt hiszem elég találóan. A társkeresést magamért teszem, hátha véletlenül megtalálom a boldogságot - hogy ilyen szép közhelyesen fejezzem ki magamat. Végülis akadnak jelöltek, bár nem tudom hogy fogom tudni követni az események, levelek folyását, még megkülönböztetni is nehéz őket... de hátha lesz valami.

Mindeközben barátokra, ismerősökre is kell az idő, merthát nélkülük nehéz lenne, habár többségüknek a barátságunk valahol egy fontossági lista második felében található csak, így most nekem is első sorban a fentiekre kell koncentrálnom, hátha tényleg ők csinálják jól.

Szólj hozzá!

Címkék: barátok család félelem jövőm keresőhadművelet hej! munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://szelcsend.blog.hu/api/trackback/id/tr491423315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása